شومینه

مشعل خطی شومینه

مشعل خطی شومینه

مشعل شومینه

نحوه انتخاب مشعل خطی شومینه مناسب چگونه است؟

یکی از مهم ترین مسائل مهم در سیستم های تأسیساتی، انتخاب مشعل مناسب است.مشعل خطی شومینه مورد نظر باید برای سیستم های حرارتی مرکزی طراحی شده باشد و ایمنی بالا، صرفه جویی در مصرف سوخت، بهینه سازی انرژی و سازگاری با محیط زیست را در تولید خود لحاظ کرده باشد.

متأسفانه برخی از مشعل های با شعله باز که مصرف صنعتی مانند آجرپزی دارند، تا دمای بالای 600 درجه سانتی گراد را پوشش داده و غیر قابل تنظیم می باشد، به اشتباه وارد بازار موتورخانه مرکزی شده و مشکلاتی را به وجود می آورند.

مشکلات مشعل خطی شومینه :

شعله در دیگ های بخار باید به شکل موازی داخل کوره باشد و تمرکز شعله روی قسمت خاصی از دیگ باعث می گردد که آب موجود در آن نقطه به جوش آید و بی کربنات ها و نمک های محلول در آب به شکل کریستال هایی سخت و فاقد شکل منظم روی این سطوح داغ رسوب کند.

معمولاً کانال ورود آب سقف دیگ در قسمت تمرکز شعله است که به مرور زمان تنگ تر شده و در نهایت مسدود می شود. انسداد مسیر آب به دلیل تمرکز شعله در این قسمت، دمای این قسمت به دلیل عدم ورود و خروج آب تا 1000 درجه سانتی گراد بالا می برد و باعث سرخ شدن پره، سوختن، تنش حرارتی، ترک و پارگی دیگ می شود.

در مشعل هایی که امکان تنظیم شعله و سرعت آن به طور موازی داخل کوره دیگ وجود دارد، هوای داغ از داخل پاس ۲ و ۳ عبور کرده و دیگ به طور یکنواخت گرم می شود و از سوختگی رسوب و ایجاد نقطه داغ جلوگیری می کند. چنان چه به دلایل گفته شده غلظت املاح محلول در سیکل گرمایشی بالا نباشد، عمر دیگ طولانی خواهد بود.

مشعل خطی شومینه

بنابراین برای انتخاب مشعل رعایت نکات زیر ضروری می باشد :

در انتخاب نوع مشعل دقت نمایید زیرا شرایط کارکرد دیگ های آبگرم و همچنین نوع بهره برداری مصرف کننده و مشخصات کوره (تک پاس، دو پاس، سه پاس و …) به گونه ای است که باید مشخصات مربوط به شعله رعایت شود.

شعله مشعل باید از لحاظ نسبت سوخت به هوا قابل تنظیم باشد.

مشعل باید توسط سرویس کار متخصص تنظیم شود.

در مشعل های گازوییلی باید قطر نازل گازوییل از تولیدکننده مشعل یا سرویس کار آن سؤال شود. زاویه نازل بستگی به طول دیگ دارد و استفاده از تازل 60 درجه نیاز به تایید سازنده دیگ خواهد داشت. به همین منظور به هیچ عنوان از تازل 60 درجه بدون تأیید سازنده استفاده نفرمایید.

شعله در طول و قطر نباید برخوردی در هیچ نقطه ای با دیگ داشته باشد. طول شعله نباید از 70 درصد طول دیگ بیشتر شود. نسبت سوخت به هوای احتراق در دیگ ها به دلیل حفظ راندمان بسیار اهمیت دارد. اکسیژن مازاد احتراق نباید از 3 درصد بیشتر باشد.

در انتخاب ظرفیت مشعل دو عامل ارتفاع از سطح دریا و راندمان مشعل بیشتر از ظرفیت پلاک دیگ مؤثر هستند؛ لذا توصیه هایی مربوط به برخی از افراد در انتخاب 20٪ کمتر یا بیشتر از ظرفیت دیگ بدون در نظر گرفتن نکات گفته شده قبول نفرمایید.

برای انجام احتراق صحیح و بهینه مخلوط سوخت و هوا باید شرایط ویژه ای داشته باشد که عمده عوامل مؤثر در آن بازگو می گردد. اگر مجهز به آنالیزور گاز هستید: الف) میزان O2 در خروجی دود نباید بیشتر از 3٪ شود – ب) میزان CO2 در خروجی دود نباید بیشتر از 3٪ شود – ج) میزان CO در خروجی دود نباید بیشتر از 400ppm شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *